Y 02|005 - Work-live dwelling

Deurle, België
2020 - in construction

This contemporary work-live extension is designed with a shift of 4 volumes carefully positioned around an indoor patio. The extension results in a playful structure in harmony with the existing house. A sufficient transparency of the spaces on the first floor allows the park landscape to be present in a powerful and changing way throughout the house. The entire house is built in recycled brick and carefully finished with bespoke aluminum profiles.


The starting point for this house in Deurle, suburb of Ghent, was to create a single storey building that maximizes the potential for interaction between the garden and the house and at the same time fits into the existing park landscape of the site. An ideal location to combine living and working.

Completion:       building phase
Consultants:       Engitop, VK Robyn

Surface:              -

IMG_7674-1
YAMA_2005_plan_situationplan_1
IMG_7676-1
IMG_7677
20.05_BA_Pontstraat
YAMA_2005_Plan_Groundfloor_1
YAMA_2005_plan_Firstfloor_1

Next Project

YAMA architects is a small-scale, interdisciplinary, architecture office based in Ghent - Belgium. 
Established in 2020 by Stan Guldemont and Lawrence Schietgat.

SERVICES

Architecture

Interior Design

Product Design