Y 03|001 - EXTENSION KG

Sint-Denijs-Westrem (BE), 2021

A discreet path between the many deciduous trees leads from the front garden to the entrance area of the house. The interior space gradually develops from a very closed to a more open character towards the garden behind. From each part of the living space, a direct relationship with the surrounding environment is created through some large window openings of which the proportions are carefully defined in relation to the existing house. The dining room works as a flexible in-between space through which the boundary between inside and outside slowly fades away.

Starting from the existing situation, an optimal plan was pursued on the first floor with sufficient openness and a minimum of structural interventions. A light staircase construction is added and forms the connection with the loft space above.

Completion:       Design proposal

YAMA_KG19_2-WEB
YAMA-03I001-KG19-Plan-2
YAMA_KG19-3
YAMA_KG19_1-WEB
YAMA-03I001-KG19-Plan-0
YAMA-03I001-KG19-Plan-1