Y 04|006 - House AV

Brugge, België
2022 - in uitvoerig

Dit "omsloten huis" werd gevormd door het idee van geborgenheid en het scheppen van een naar binnen gekeerde en beschermde wereld.
Een plaats waar men zich kan terugtrekken. Het concept is niet alleen voelbaar in de ruimtelijke indeling, maar ook in de natuurlijke en lichte materialiteit van de woning en de manier waarop het licht op de ruimte inwerkt. De buitenmuren zijn niet versierd met verdere ornamenten, de texturale kwaliteiten van het materiaal en de pure massa creëren een krachtige aanwezigheid.
 Wij geloven dat het gebruik van slechts een paar materialen een soort geharmoniseerde achtergrond genereert die op zijn beurt de ruimte en het leven van de bewoners erin positief beïnvloedt.
Het huis is naar binnen georiënteerd rond een centrale privé binnenplaats die natuurlijk licht brengt in de omliggende ruimtes. De verhouding van deze ruimten, hun onderlinge relaties en het natuurlijke licht bepalen de sfeer en creëren een verscheidenheid aan scenario's. Het licht wordt de hele dag door gereflecteerd door de muren van de binnenplaats en chromatisch gefilterd door de vegetatie.
 Gereduceerd tot de absoluut essentiële kwaliteiten van ervaring, licht en ruimte, worden de afleidingen en verwarringen van de buitenwereld weggenomen. 

Voltooiing:       In uitwerking

YAMA-04006-2
YAMA-04I006-Avignonlaan-Plan-0
YAMA-04006-1
YAMA-04I006-Avignonlaan-Plan-1

Ontdek meer

YAMA architects is a small-scale, interdisciplinary, architecture office based in Ghent - Belgium. 
Established in 2020 by Stan Guldemont and Lawrence Schietgat.

SERVICES

Architecture

Interior Design

Product Design