Y 03|001 - KG19

Deurle, België
2021 - in uitwerking

Via een discreet pad tussen de talrijke loofbomen, geeft de voortuin toegang tot de ontvangstruimte van het huis. De binnenruimte ontplooit zich langzaam verder van een zeer gesloten - naar een meer open karakter richting de achterliggende tuin. Vanuit elk deel van de leefruimte wordt een directe relatie met de omgeving gecreëerd door enkele grote raamopeningen waarvan de proporties zorgvuldig zijn gedefinieerd in relatie tot het bestaande huis. De eetkamer werkt als een flexibele tussenruimte waardoor de grens tussen binnen en buiten langzaam vervaagd.

Vertrekkende van de bestaande configuratie is er gezocht op de eerste verdieping naar een optimaal plan met voldoende openheid en een minimum aan structurele ingrepen. Een lichte trapconstructie wordt toegevoegd en vormt de verbinding met de bovenliggende zolderruimte. 

De zolderruimte vormt het eindpunt van de woning. Natuurlijk licht valt binnen door een groot raam in smeedwerk dat een spectaculair uitzicht biedt op het bosrijk gebied uit de omgeving. Het bed wordt centraal in de kamer gepositioneerd en omsloten door de dienstenfuncties. Deze functies optimaliseren het ruimtegebruik van de verschillende intigrerende hoeken en kanten van het dakgebinte. 

Voltooiing:                  in uitwerking
Studiebureaus:           Engitop, VK Robyn

Oppervlakte:              -

YAMA_KG19_2-WEB
YAMA_2101_Situation
YAMA_KG19-3
YAMA_KG19_1-WEB
YAMA_2101_Groundfloor
YAMA_2101_First-floor

Volgend Project

YAMA architects is een kleinschalig, interdisciplinair, architectuurbureau gevestigd in Gent - België.
Opgericht in 2020 door Stan Guldemont en Lawrence Schietgat.

SERVICES

Architectuur

Interieur ontwerp

Product design