YAMA-architects-Extension-PO-Foto-2

Deurle, België

Y 02|005 - Extension PO

2020  ― 2023

Deze hedendaagse werk-woon uitbreiding is opgebouwd uit een verschuiving van 4 volumes die zorgvuldig gepositioneerd staan rond een inpandige patio. De uitbreiding resulteert in een speels geheel in harmonie met de bestaande woning.

Een voldoende transparantie van de ruimten op de begane grond laten het parklandschap krachtig en veranderlijk aanwezig zijn doorheen de volledige woning. Het gehele huis is opgetrokken in gerecupereerde baksteen en zorgvuldig afgewerkt met op maat gemaakte aluminium profielen.

Y-05003-House-WA-Beeld

Zulte, België

Y 05|003 - House WA

2023  ― In uitwerking

Huis WA ligt aan het einde van een lintbebouwing en wordt gebouwd als een ontsnapping aan de drukte van het hectische leven. Dit huis van 400 m² bestaat uit twee geschakelde volumes op een landelijk perceel. Verankerd op een stenen sokkel en omringd door weelderige bomen, wil het huis functioneren als een paviljoen dat de locatie weeft tot een bewoonbaar geheel. De woonkamer, eetkamer en hoofdslaapkamer bevinden zich in het noordwestelijke volume, terwijl het zuidoostelijke volume de entree, keuken en andere slaapkamers bevat.

 

Beeld-1

Knesselare, België

Y 04|008 - House BL

2023  ― In uitwerking

This single family house is characterized by a layout that allows for spaces and functions to merge. The architecture explores the idea to juxtapose volumes in order to create a fluidity of spaces around two enclosed courtyards and an open field. There’s no real barrier between exterior and interior. Landscape and nature blend in seamlessly.

More of this project will be featured soon.

 

YAMA-Y-04009-9-kopie

Kruisem, België

Y 04|009 - YAMA Office

2022  ― 2023

Recently, YAMA Architects have undertaken a renovation of their office, which is situated within the rustic surrounds of an old tobacco factory in Kruisem. The project has been executed with an astute attention to detail, resulting in a space that is both aesthetically striking and functionally impressive. By implementing a carefully considered intervention, they have managed to create a unique and engaging experience within the walls of their workspace. 

More of this project will be featured soon.

 

2023.04.18-03_014-UW-Render

Hansbeke, België

Y 03|014 - House H

2022  ― In uitwerking

Deze woning werd gevormd rond het idee van landschappelijkheid met behoud van een maximale doorlaatbaarheid op de site. De verhouding van de verschillende ruimten, hun onderlinge relaties en het natuurlijke licht bepalen de sfeer en creëren een verscheidenheid aan intrigerende scenario’s.

 

YAMA_Y-01001_WERFFOTO_13

Sint-Martens-Latem, België

Y 01|001 - Engawa House

2019  ― 2022

Engawa house is gelegen aan de Leie in het hartje van Sint-Martens-Latem. De woning verschijnt als een lang horizontaal volume, zorgvuldig gepositioneerd op het perceel in harmonie met het landschap.

Twee rechtlijnige volumes liggen parallel aan elkaar. Elk volume is opgebouwd uit een rationele structuur van houten balken en kolommen die met elkaar verbonden zijn door een betonnen sokkel. De betonnen plint verheft de woning boven het landschap, waardoor het gebied kan overstromen zonder dat het gebouw hierbij een obstakel vormt. 

YAMA-04006-2

Brugge, België

Y 04|006 - House AV

2022  ― In uitwerking

Dit "omsloten huis" werd gevormd door het idee van geborgenheid en het scheppen van een naar binnen gekeerde en beschermde wereld.

 Een plaats waar men zich kan terugtrekken. Het concept is niet alleen voelbaar in de ruimtelijke indeling, maar ook in de natuurlijke en lichte materialiteit van de woning en de manier waarop het licht op de ruimte inwerkt.
Wij geloven dat het gebruik van slechts een paar materialen een soort geharmoniseerde achtergrond genereert die op zijn beurt de ruimte en het leven van de bewoners erin positief beïnvloedt.

YAMA-04I006-Avignonlaan-Thumbnail-0

Loppem, België

Y 04|007 - Pavilion V

2022  ― Ontwerp voorstel

De tuinkamer werd vormgegeven als een uitgestrekt volume met een geknikte zijde richting de tuin. Deze beweging verlengt de natuurlijke, kronkelende groenbuffer en opent zich richting de tuin. Het terras en de luifel bieden geborgenheid tegen de weersomstandigheden op een centrale plaats in de tuin.

In een gesloten toestand verschijnt het paviljoen als een abstract volume. Zodra de tuinkamer zich opent, ontstaat een nieuw samenspel tussen het volume en de omgeving.

YAMA_2007_Visualisatie_04

De Pinte, België

Y 02|007 - House MO

2020  ― in uitvoering

Deze monolithische woning is opgetrokken uit natuurlijke materialen en bevat een eigentijdse, tijdloze vormgeving. Het project belichaamt een massieve en intieme architecturale visie waarbij lichten en zichten zorgvuldig door de architectuur worden begeleid. 

Een diepe, grote, gevelopening met een achterliggende polyvalente ruimte vormt het hart van het huis en omkadert de uitgestrekte vergezichten die grenzen aan het perceel. Een gevoel van kalmte en rust primeert in het huis. Een veilige plek om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte.

YAMA architects is een kleinschalig, interdisciplinair, architectuurbureau gevestigd in Gent - België.
Opgericht in 2020 door Stan Guldemont en Lawrence Schietgat.

SERVICES

Architectuur

Interieur ontwerp

Product design