YAMA_Y-01001_WERFFOTO_13

Sint-Martens-Latem, Belgium

Y 01|001 - Engawa House

2019  ― In execution

Engawa house is located alongside ‘De Leie’ river in the hearth of ‘Sint-Martens-Latem’. The house appears as a long horizontal building, carefully positioned on the plot in harmony with its natural landscape. It consists of Two rectilinear volumes that lie parallel to each other.

Each volume is constructed from a rational structure of wooden beams and columns tied together by a concrete plinth. The plinth elevates the house above the landscape, which allows the area to flood without the building being an obstacle for this natural phenomenon that is specific to the site. 

YAMA-04006-2

Bruges, Belgium

Y 04|006 - Avignonlaan

2022  ― In progress

This "enclosed house” was shaped by the idea of enclosure and the creation of an inward and protected world.
A place where one can retreat. 

The concept is felt not only in the spatial layout, but also in the natural and light materiality of the house and how the light interacts with the space.
We believe that the use of only a few materials generates a kind of harmonized background that in turn emphasizes the space and the life of the inhabitants within it. 

YAMA-04I006-Avignonlaan-Thumbnail-0

Loppem, Belgium

Y 04|007 - Vijvers

2022  ― Design Proposal

This pavilion was designed as a horizontal and elegant volume with a kinked side facing the garden. This movement extends the natural flow of the winding green buffer and opens up towards the garden. The terrace and canopy provide shelter from the weather in a central location on the plot.

When closed, the pavilion appears as an abstract volume. As soon as it opens up, a new interplay between the volume and its surroundings occurs.

IMG_7674-1

Deurle, Belgium

Y 02|005 - Work-live dwelling

2020  ― In execution

This work-live extension is designed with a shift of 4 volumes carefully positioned around an indoor patio. The extension results in a playful structure in harmony with the existing house. A sufficient transparency of the spaces on the first floor allows the park landscape to be present in a powerful and changing way throughout the house. The entire house is built in recycled brick and carefully finished with bespoke aluminum profiles.

The starting point for this house in Deurle, suburb of Ghent, was to create a single storey building that maximizes the potential for interaction between the garden and the house and at the same time fits into the existing park landscape of the site. An ideal location to combine living and working.

YAMA_2007_Visualisatie_04

De Pinte, Belgium

Y 02|007 - House in the fields

2020  ― in progress

This monolithic house is designed with natural materials and incorporates a contemporary, timeless design. The project embodies a massive and intimate architectural vision where lights and views are carefully guided by the architecture. 

A deep, large, façade opening with an underlying multipurpose room forms the heart of the house and frames the vast vistas that are bounded by the plot. A sense of calmness and tranquility prevails in the house. A safe haven to escape from the daily rush.

Please use the link below to contact us with general enquiries or new collaborations.

YAMA architects is a small-scale, interdisciplinary, architecture office based in Ghent - Belgium. 
Established in 2020 by Stan Guldemont and Lawrence Schietgat.

SERVICES

Architecture

Interior Design

Product Design